MoldoveneascăРусскийEnglish
Congresul Național al Industriașilor și Antreprenorilor din Moldova (CNIAM) și Uniunea Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia(UIAR) au semnat un acord de colaborare PDF Print E-mail
Wednesday, April 15 2015 20:23

Congresul Național al Industriașilor și Antreprenorilor din Moldova (CNIAM) și Uniunea Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia(UIAR)  au semnat un acord de colaborare.

09 aprilie 2015 la Moscova a avut loc semnarea acordului de colaborarea între Congresul Național al Industriașilor și Antreprenorilor din Moldova (CNIAM), reprezentată de  președintele Vasile Tarlev și Uniunea  Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia (UIAR), reprezentată de președintele  Alexandru Șohin.

Acordul a fost semnat cu scopul de a consolida și dezvolta relațiile de cooperare pe termen lung între cercurile de afaceri din Moldova și Rusia, pentru a crea condiții favorabile și relațiilor reciproc avantajoase între agenții economici din cele două țări. În special, părțile au convenit asupra dezvoltării în comun a unor mecanisme eficiente de cooperare comercială și de investiții.

Președintele  Congresului  Național (CNIAM) Vasile Tarlev a declarat că evenimentul poate fi numit istoric pe de o parte și foarte necesar pe de altă parte.

Domeniile  prioritare  de  cooperare  în  acest  moment  sunt  sectoarele  agro-industriale  și inter-bancare, cu toate acestea, domeniul de aplicare al cooperării dintre  cele două țări va fi extins continuu.  Președintele  Congresului Național a Industriașilor și Antreprenorilor din Moldova  (CNIAM) Vasile Tarlev a mai precizat că semnarea  acestui  acord  este  un  eveniment important pentru  Moldova și Rusia, care la rîndul  lor au relații de afaceri istorice și este foarte necesar să  fie pastrate  și  dezvoltate atît pe termen mediu cît și de  lungă durată.

Părțile documental au întărit  ideea de  cooperare în domeniul relațiilor de muncă, impozitare, procedurile vamale, mecanisme de reglare a plăților reciproce și de transport. De asemenea, acordul implică acordarea  asistenței  agenților economici din  Moldova și Rusia și organizarea  forumurilor  comune de afaceri.

Acodrul de colaborare intre Congresul Național al Industriașilor și Antreprenorilor din Moldova (CNIAM) și Uniunea Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia(UIAR)

http://www.pan.md/paper/Delo/Delovie-assotsiatsii-Moldovi-podpisali-soglashenie-o-sotrudnichestve/55051

http://www.vedomosti.md/news/delovye-svyazi-predprinimatelej-moldovy-i-rossii-dokumentaln

 

1joomla.ru picma.ru mamentyev.ru
CNIAM.MD - Congresul Naţional al Industriaşilor şi Antreprenorilor din Moldova