MoldoveneascăРусскийEnglish
Acord de colaborare PDF Print E-mail
Friday, May 15 2015 11:25

Congresul Național al Industriașilor   și  Antreprenorilor  din  Moldova (CNIAM) și Confederația Națională a Antreprenorilor  din  Azerbaidjan  au semnat  un  acord  de  colaborare.

12 mai 2015 la Bacu, Azerbaijan a avut loc semnarea acordului de colaborarea  între Congresul Național al Industriașilor și Antreprenorilor din Moldova (CNIAM), reprezentată de  președintele Vasile Tarlev și Confederația Națională a Antreprenorilor din Azerbaidjan, reprezentată de  președintele  Mamed Musaev, în cadrul Forumului  B20 din care fac  parte  reprezentanți a celor mai dezvoltate 20 de țări din lume.

Acordul a fost semnat cu scopul de a consolida și dezvolta relațiile de cooperare pe termen lung între cercurile de afaceri din Moldova și Azerbaidjan, pentru a crea condiții favorabile  de sprijin  a  relațiilor reciproc avantajoase  între agenții  economici din cele două țări. În special, părțile au convenit  asupra  dezvoltării  în comun a  unor  mecanisme  eficiente de cooperare comercială  și  de  investiții.

Părțile documental au întărit  decizia  de  cooperare în domeniul relațiilor de muncă, impozitare, procedurile vamale, mecanisme de reglare a plăților reciproce și de transport.

De asemenea, acordul include acordarea de asistență agenților economici din  Moldova și Azerbaidjan, organizarea  forumurilor  comune  de afaceri, fondarea Caselor de Comerț  etc.

Acordul de colaborare

 

1joomla.ru picma.ru mamentyev.ru
CNIAM.MD - Congresul Naţional al Industriaşilor şi Antreprenorilor din Moldova