MoldoveneascăРусскийEnglish
Comunicat de presă! PDF Print E-mail
Tuesday, February 23 2016 10:12

La data de 17 februarie 2016 , în cadrul Comisiei Economice Euroasiatice a avut loc o reuniune a președintelui Consiliului  Congresului Internațional( CIIA) Dl.  Vasile Tarlev, Președintele Congresului Internațional  Dl.  Victor Gluhih сu  președintele Comisiei Economice Euroasiatice Dl. Tigran Sargsyan.

În cadrul întîlnirii au fost discutate actualele  probleme,  deasemenea dezvoltare și cooperarea  Congresului Internațional(CIIA) cu Comisia Economică Euroasiatică, extinderea relațiilor de afaceri în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, punerea în aplicare a unei varietate de programe și proiecte contemporane. Liderii celor două organizații au subliniat cît de important este potențialul pentru fiecare dintre structuri și dorința comună de a sprijini activitățile  părților, integrarea generală a țărilor - membre ale Uniunii, consolidarea poziției lor pe piețele globale și regionale.

Sa ajuns la un acord cu privire la dezvoltarea și punerea în aplicare ulterioară a planurilor comune de acțiuni specifice, participarea reciprocă la activitățile în curs de desfășurare și suport de informații. Pentru a formaliza rezultatul reuniunii a fost luată decizia privind încheierea, în viitorul apropiat a unui Memorandum  (Acord) între Congresul Internațional ( CIIA) și Comisia Economică Euroasiatică.

 

 

De asemenea, în cadrul întîlnirii a fost discutată posibilitatea cooperării reciproce  între Congresul Național al Industriașilor și Antreprenorilor din Moldova (CNIAM) cu  Comisia Economică Eurasiatică, precum și posibilitatea semnării unui acord comun de colaborare.

Liderii Congresului Internațional (CIIA)și Comisia Economică Eurasiatică au convenit asupra cooperării reciproc avantajoase și întîlnirilor reciproce regulate.

 

1joomla.ru picma.ru mamentyev.ru
CNIAM.MD - Congresul Naţional al Industriaşilor şi Antreprenorilor din Moldova