MoldoveneascăРусскийEnglish
Ședința ordinară a Prezidiului Consiliului CIIA și Conferința Internațională „Experiență și problemele sprijinului investițional și financiar-bancar al activității industriașilor și antreprenorilor în spațiul economic Euroasiatic” PDF Imprimare Email
Luni, 08 Aprilie 2013 17:08

Pe data de 27- 29 martie 2013 în Almaty (Kazahstan) a avut loc ședința ordinară a Prezidiului Consiliului Congresului Internațional al Industriașilor și Antreprenorilor și conferința internațională „Experiență și problemele sprijinului investițional și financiar-bancar al activității industriașilor și antreprenorilor în spațiul economic Euroasiatic”, inițiate de către Congresul Internațional al Industriașilor și Antreprenorilor (CIIA).

În cadrul ședinței Prezidiului a fost discutate probleme statutare, în special, admiterea în calitatea de membrii: "Business Club al CSI - Ungaria" (Președintele - Tibor Dyabronka), Asociația Chineză pentru Promovarea internaționalizării tehnologiilor "China ACTIF» (Director - Dr. Yuanking Kyuao) , totodată și crearea în cadrul CIIA Comitetului privind punerea în aplicare a proiectelor internaționale în domeniul parteneriatului public-privat și politicii de investiții.

În cadrul Prezidiului, au fost adoptate propunerile Președintelui al Consiliului de Administrație al Confederației Angajatorilor din Republica Kazahstan, dlui K. Baikenov, și a Președintelui al Camerei Naționale Economice a Kazahstanului "Uniune" Atameken " - dlui A. Mîrzahmetov privind participarea membrilor CIIA la realizarea programelor comerciale și a proiectelor Confederației Angajatorilor și Camerei Naționale de Comerț " Uniunea "Atameken" din Republica Kazahstan, precum și cu privire la practica de colaborare a structurilor de afaceri din Republica Kazahstan și ridicarea activităților lor exterioare.

Totodată, pe rezultatele reuniunii Prezidiului Consiliului CIIA vor fi luate în considerare materialele de practica a activităților Uniunii ruse a Industriasilor si Antreprenorilor referitor la participarea în realizarea proiectelor investiționale, barierelor ce apar, metode eficiente de depășire a acestora și forme de cooperare cu organizațiile de afaceri în alte țări.

În cadrul Prezidiului a fost definit vectorul principal al activității viitoare a CIIA - dezvoltarea programului " Spațiul Economic Eurasiatic: cooperare, integrare și dezvoltare" avînd în vedere tendințele integraționiste actuale, aspirațiile diferitor țări care lucrează împreună pentru a rezolva problemele în domeniile economic, domeniul de inovare, de mediu, domeniul financiar, de transport și alte domenii, precum și interesele naționale și posibilitățile comunităților de afaceri din țările reprezentate în Congres.

În conformitate cu decizia CIIA - Adunarea pentru raportare și alegerile va avea loc pe 10 octombrie 2013 la Moscova.

În cadrul conferinței internaționale „Experiență și problemele sprijinului investițional și financiar-bancar al activității industriașilor și antreprenorilor în spațiul economic Euroasiatic”, care a avut loc pe data de 28 martie 2013 au participat peste 120 de reprezentanți ai ministerelor și departamentelor Republicii Kazahstan, asociațiilor de industriași și oameni de afaceri, cadre universitare, structuri financiare și industriale ale Federației Ruse, Republicii Azerbaidjan, Republicii Belaruse, Republicii Populare Chineze, Republicii Kârgâzstan, Republicii Letonia, Republicii Lituania, Republicii Moldova, Republicii Polone, Republicii Slovenia, Uzbekistan, Ucraina, Republica Croația, Republicii Estonia.

Conferința a fost deschisă cu remarci introductive ale Președintelui Consiliului, Președintelui Confederației Angajatorilor din Republica Kazahstan, dlui Kadyr Baykenov. Cuvânt de bun venit a fost luat de către Președintele Consiliului "Consiliul de Afaceri Eurasiatice," Președintele Asociației de grupuri financiare și industriale din Rusia - O. Soskoveț.

În prima parte a evenimentului au fost discutate probleme legate de rolul și practica activităților CIIA în sprijinul cooperării economice externe a întreprinderilor și structuri de piață ale statelor din Eurasia, rolul Băncii Naționale în activitatea sistemului financiar - bancar din Kazahstan și cooperare cu băncile din țările SEE, influența economică a continentului Eurasia și experiența Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Ucraina privind elaborarea și realizarea programelor și proiectelor inovaționale și comerciale bilaterale și multilaterale, probleme și perspective de activitate ale instituțiilor financiar- bancare ale Rusiei în spațiul economic euroasiatic, experiență în integrarea sistemului financiar-bancar din Kazahstan și sporirea rolului său în dezvoltarea economică a țării, practica de finanțare internațională a proiectelor și programelor de către bănci și instituții financiare, experiență practică ale Băncii de dezvoltare din Eurasia de investire în proiecte-cheie în spațiul euroasiatic, activitățile Consiliului de Afaceri al Organizației de Cooperare din Shanghai cu privire la realizarea proiectelor și programelor în Eurasia.

Au ținut discursuri: Președintele CIIA - dl Gluhih V., Vicepreședinte al Băncii Naționale a Republicii Kazahstan - Akishev D., Președinte al Uniunii ucrainene a Industriasilor si Antreprenorilor - Kinah A., Președinte al Congresului Național al Industriașilor și Antreprenorilor din Moldova - Vasile Tarlev, Vice-președinte executiv al Uniunii Ruse a Industriasilor si Antreprenorilor, Președinte al Consiliului Internațional Bancar - Murychev A., Președinte Asociației de Finanțatorii din Kazahstan - S. Ahanov, Președintele Consiliului Coordonator al Uniunii financiar-bancare din CSI - A. Kazakov, Președintele al Băncii de Dezvoltare din Eurasia - I. Finogenov, Secretarul executiv al Consiliului de Afaceri al Organizației de Cooperare din Shanghai - S. Kanavsky și etc.

În a doua parte a conferinței au fost discutate perspectivele de interacțiune cuprinzătoare a instituțiilor financiar-bancare și sectoarelor a economiei reale, rolul și locul asociațiilor de afaceri în îmbunătățirea acesteia.

Printre cei care au luat cuvînt putem menționa - Prim-vicepreședinte al Asociației republicane de intreprinderi industriale din Belarus "BelAPP" - G.Cemerko, Șef al departamentului de cercetare al globalizării și integrării regionale a Institutului de Economie din Republica Kazahstan - B. Khoussainov, Președintele Asociației Industriașilor și Antreprenorilor din Slovenia - Ia. Podobnik, Directorul general al SA "Belkamit" (Almaty) - P. Beclemișev, Președinte al Consiliului de Administrație al Asociației de lucrători din Croația - I. Miloloja, Președintele adjunct al Consiliului de Administrație al SA" Bancă populară din Kazahstan " - S. Kosobocov, șef al Departamentului Internațional al Asociației Băncilor din Polonia - P. Pnevschi și etc.

În partea finală a conferinței a urmat prezentarea proiectelor și programelor în cadrul cooperării CIIA și comunicarea de afaceri dintre participanții evenimentului. Moderatorii - Președintele Consiliului de Administrație al Asociației de Finanțatorii din Kazahstan - S. Ahanov și Vicepreședintele CIIA, Președintele Comitetul CIIA pentru Cooperarea în domeniul politicii financiar-monetare și bancare O. Berezovoi au dat cuvântul Vicepreședintelui, Președintelui Comitetului CIIA pentru cooperare internațională în domeniul asigurării cu resurse infrastructurii de transport, Directorului general al SA "Portul Maritim Comercial" Primorsk "(St. Petersburg) - dlui V. Yudin, Președintelui Consiliului de Administrație al companiilor« Chimico Limited » - dlui Yu. Dopiro , Președintelui al Consiliului SA" Bursa Universală de Mărfuri a CIIA " - dlui A. Uzkih , Președintelui Fundației de Dezvoltare al Cooperării din Eurasia - dlui M. Simonean, Președintelui al Departamentului de analiza informației și tehnologiilor de rețea a Centrului International pentru Cercetare Științifică și Tehnică a Informației - dlui Lohanov J., Managerului Proiectului de management al resurselor umane a Comitetului CIIA privind cooperarea în domeniul politicii financiar-monetare și bancare - dlui A. Bespalov, directorului general IR " Corporația Financiară CIIA" - dlui K. Topornin, Vice-președintelui al Asociației Industriașilor și Antreprenorilor din Slovenia, Directorului al companiei «Evelon" ( or. Ljubljana) - dlui M. Susman, Directorului general al companiei "Gran" (or. Moscova) - dlui M. Kalinkin.

La încheierea conferinței a fost semnat memorandum de cooperare între Clubul de Afaceri OCS și Asociația Obștească "Bursa Universală de Mărfuri CIIA", precum și Clubul de Afaceri OCS și "Corporația Financiară a CIIA"

Președintele CIIA - dl Victor Gluhih a relatat: "În 1993, la Almaty, în discursul său la o adunare excepțională a CIIA Președinte al Republicii Kazahstan - dl. Nazarbaev a venit cu o propunere de necesitate unei integrări eurasiatice cuprinzătoare, care, de fapt, a fost un factor important în activitatea Congresului. Astfel, orașul Almaty a lansat cu succes cariera noastră timp de 20 de ani. Sunt sigur că această conferință internațională va servi ca un stimul pentru stabilirea relații puternice în spațiul euroasiatic, atît din punct de vedere al vectorului financiar- bancar din Asia, cît și să promoveze în continuare integrarea ideilor importante. Am remarcat că în ajunul Adunării CIIA este important să concentrăm atenția noastră pe elaborarea unui plan de acțiune pentru realizarea programului "Spațiul Economic Euroasiatic : cooperare, integrare și dezvoltare", care va mobiliza întregul potențial al Congresului, asociațiilor naționale, întreaga infrastructură, partenerilor, comunitatea de experți ".

Congresul Internațional al Industriașilor și Antreprenorilor (CIIA).

Congresul Internațional al Industriașilor și Antreprenorilor (CIIA) - este o organizație internațională, neguvernamentală, înființată pe data de 21 februarie 1992 la inițiativa Uniunii ruse a Industriasilor si Antreprenorilor (lucrători). În prezent, Congresul reunește asociațiile naționale ale industriașilor și antreprenorilor din 27 de țări din Europa și Asia, inclusiv din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Bulgaria, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Tadjikistan, Uzbekistan, Ucraina, Republica Cehă, Estonia. Partenerii de afaceri a CIIA enumără mai mult de o sută de companii, organizații, companii și alte entități economice de diverse forme de proprietate, și multe sectoare ale economiei din diferite țări. CIIA are statut oficial pe lîngă Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltarea Industrială, Adunării Interparlamentară a Comunității Statelor Independente (AIP CSI).

 

1joomla.ru picma.ru mamentyev.ru
CNIAM.MD - Congresul Naţional al Industriaşilor şi Antreprenorilor din Moldova